Passa al contingut principal

Ja hem començat un nou curs!

Són els primers dies a la llar d'infants i és un període d'adaptació amb molts moments especials, llàgrimes, il·lusions, coses noves, nous reptes, descobriments, enyorança, retrobaments, somriures…

Durant el període d'adaptació, molts dels nens i nenes viuen per primera vegada la separació de pares i mares i l'arribada a un lloc nou, amb persones i infants que no coneixen.
Per ells la llar d'infants és un mon nou amb situacions desconegudes. Per d'altres és la tornada a la llar desprès d'un període llarg de vacances, nous horaris, nous hàbits…
El desconeixement, la por de perdre allò conegut i estimat dota a aquest període de les seves peculiaritats: plors, desconsol, retraïments, angoixes, agressivitat…
Durant els primers dies tenir amb ells els seus objectes personals (el xumet o el nino) els aporta seguretat i consol.
Les rutines diàries i tenir les necessitats fisiològiques cobertes els calmen i els ajuda de mica en mica a entendre l'ordre del dia. Poc a poc, estableixen les primeres relacions amb les educadores i es deixen consolar.

Compartir l'espai, materials i noves descobertes els ajuda a establir noves relacions amb els altres infants.
És un període en el qual no sols els infants, sinó també els pares i mares han d'assumir una situació diferent. És el moment de compartir la cura del seu infant i deixar-lo en mans d'altres persones.
És per això que la llar d'infants necessita establir la comunicació i confiança entre les famílies i les educadores de l'infant.

De mica en mica tot es calma, i la llar es converteix en un espai on gaudir, jugar, explorar i descobrir.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

TALLER DE CONTES AMB ELS AVIS DE L'ARLET G!

Continuem amb el nostre taller de contes en família. I aquesta setmana ho fem de la mà dels avis de la nostra llar.
Ahir a la tarda vam tenir una grata visita, van venir els avis de l'Arlet G. a oferir-nos una actuació musical. L'àvia Roser, ens va animar a ballar a tots els nens i nenes, i l'avi Emili juntament amb el seu germà  ens van tocar la guitarra i ens van cantar unes cançons que ens encanten: "Puf era un drac màgic", "En Joan petit quan balla", El gegant del pi", "Cargol treu banya", "Baixant de la font del gat", etc. 
Ens ho vam passar molt bé petits i grans! Ja estem ansiosos per repetir de nou l'experiència!MOLTES GRÀCIES AVIS!!

EXPLOREM AMB FRUITS DE TARDOR

Aquests dies els nens de l'aula dels Pollets estem fent un munt d'activitats de la nova UP relacionada amb l'exploració sensorial amb fruits de Tardor. Ens està agradant molt percebre diferents textures de forma sensorial i a la vegada descobrim tot el que ens envolta en aquesta època de l'any en el nostre entorn. A continuació, us adjuntem algunes imatges de les activitats.UD: LA RÍNXOLS D'OR A L'HIVERN

Aquests darrers dies hem iniciat la nova unitat didàctica "La Rínxols d'or a l'hivern" que treballarem durant el mes de gener i febrer.

Vam començar amb una activitat de psicomotricitat on els infants van descobrir els personatges que apareixen en el conte.

A l'aula dels Pollets, vam crear diferents espais a l'aula on els més petits havien de superar alguns obstacles fins arribar a cada un dels personatges. Un cop superats, vam trobar cada un dels tres óssos i la Rínxols d'or. I per acabar, vam explicar la seva història!
Els nens de l'aula dels Peixos, també vam treballar el conte de la Rínxols d'or d'una manera una mica més complexa. Vam preparar tres circuits amb obstacles psicomotrius que ens permetien arribar a cada un dels tres óssos: el petit, el mitjà i el gran.

I finalment, hem explicat el conte"La Rínxols d'or".